Ushtrime shtepiake per heqjen e yndyres dhe dhjamit nga barkuMasa e muskujve gradualisht zvogelohet gjate plakjes….

Ushtrime shtepiake per heqjen e yndyres dhe dhjamit nga barkuPesha juaj trupore ne mase te madhe eshte e percaktuar midis kalorive qe i merrni dhe energjise qe e shpenzoni. Masa e muskujve gradualisht zvogelohet gjate plakjes, nderkaq yndyrat perbejne perqindjen gjithnje e me te madhe te peshes.
 
Vec kesaj, shume femra verejne rritjen dhjamit te barkut gjate plakjes, madje edhe nese nuk kane shtuar peshe. Kjo ndodh me siguri per shkak te uljes se nivelit te estrogjenit, gje qe ndikon ne perhapjen e yndyres neper trup. Tendenca qe te krijohet dhjami rreth barkut mund te kete komponent gjenetik.
 
Keto ushtrime te rendomta per barkun te cilat mund ti beni ne shtepi 2-3 here ne jave do tetendosin muskujt tuaj te barkut dhe do te keni bark te zvogeluar.
 
1- Qendroni me kembe te hapura sa gjatesia e kraheve. me kemben e djathte bejeni nje hap para, duart dhe berylat lakojni nen kendin 90 grade, kthejeni trupin aq sa mundeni ne anen e djathte pa i levizur kerdhokullat dhe shpejt kthehuni ne poziten fillestare. Perseriteni kete 15 here dhe pastaj te njejtat ushtrime bejni ne anen e majte.
 
2-Qendroni me kembe pak te larguara nga njera-tjetra, me gjunje te lakuar lehte dhe me duar ne ije. bejeni nje hap me kemben e djathte dhe shpejt ngrijeni deri ne lartesi te kerdhokullave, ngrihuni ne gishterinj te kembes se majte, leshojeni shputen e mjate dhe djathte ne dyshem dhe perseriteni kete ushtrim 20 here. Pastaj perseriteni ushtrimin edhe me kemben e majte.
 
 
3-Qendroni ne kembe te hapurapak me shume se gjersia e kraheve. uluni ne gjunje si ne fotografi me duar prane trupit, ngrihuni shpejt duke ngritur duart mbi koke.
 
 
4-Qendroni ne poziten si ne fotografi, ngrini duart shpejt, me shuplaka te kthyera ndaj njera-tjetres, duke i lakuar nga prapa sa me shume qe te mundeni. Kujdesuni qe me gju te mos prekni dyshemene, sepse ushtrimi nuk do ta kete efektin e duhur. Perseriteni kete ushtrim 2 here dhe pastaj bejeni edhe me kemben tjeter.
 
5-Qendroni me kembe dhe duar te hapura prane trupit, njekohesihst ngrini kemben e majte duke e lakuar ne gju sa me shume qe mundeni, duart mbi koke duke u ngritur ne gishterinjte e kembes se djathte. Perseriteni kete ushtrim 25 here me te dy kembet.
 
6-Qendroni me kembe dhe duar te hapura ne distance me trupin, bejeni nje hap te vogel me kemben e djathte duke e kthyer trupin ne te djathte, kalojeni shpejt peshen ne kemben e majte, lakojeni pak gjurin, ngrini kemben e djathte nga prapa njekohesisht duke bere shpejt me dore sikur hidhni diskun. Beni 10 ushtrime dhe pastaj nderroni anen.
 
7-Nga pozita ne kembe beni nje hap dhe uluni si ne fotografi. gjunjet te jene ne kendin 90 grade. duart mbi koke. shpejt ngrihuni dhe drejtohuni me duart mbi koke. Shpejt uluni ne te njejten pozite. Perseriteni nga 12 here me te dyja kembet ushtrimin.
 
8-Qendroni me duart e bashkuara dhe te liruara mbi bark. kembet pak te hapura se gjatesia e kraheve. Bejeni nje ulje galuc duke i futur duart midis midis kembeve, menjehre ngrihuni dhe njekohesisht duke ngritur duart mbi koke. Perseriteni pa nderprerje 12 here kete ushtrim.
Te gjitha keti ushtrime ndikojne ne zvogelimin e vellimit te barkut, por edhe te kofsheve. Ushtrimin perfundojeni me 10 ushtrime barku.

Çfarë mendoni? Komentoni më poshtë...

Postime të tjera...