Doza e rregullt e aspirinës, zvogëlon rrezikun nga kanceri i fytitMjekët, së bashku me ekipin e studiuesve, së fundmi, kanë nxjerrë përfundimin se përdorimi i rregullt i dozës së aspirinës, shërben për reduktimin e kancerit në pothuajse me një të katërtën e mundësisë së shfaqjes.

Doza e rregullt e aspirinës, zvogëlon rrezikun nga kanceri i fytitAspirina është këshilluar nga mjekët për t’u përdorur për shenja të disa sëmundjeve. Madje në moshën e mesme është e njohur tashmë se ndihmon për të reduktuar rrezikun për sulme në zemër dhe tru.
Sipas shkencëtarëve në Universitetin e Mbretëreshës në Belfast, në hulumtimet e tyre gjetën se një dozë e rregullt e aspirinës mund të zvogëlojë me 22 përqind rrezikun e gjetjes së njerëzve të kancerit në kokë dhe qafë.
Akademikët e shënuan si ‘të rëndësishëm’, zvogëlimin e rrezikut të kancerit të kokës dhe qafës në mesin e 55-74 vjeçëve që merrnin rregullisht aspirinë .
Sipas studimit, aspirina ishte më efektive në parandalimin e kancerit të fytit. Ata arritën në përfundimin se aspirina ‘mund të ketë potencial si një agjent parandalues, duke theksuar se “hetimi i mëtejshëm është i garantuar”.
Por, Dr. Carter paralajmëroi se përdorimi i aspirinës do të jetë ‘i parëndësishëm’ nëse njerëzit injorojnë rreziqet e kancerit të gojës nga pirja e duhanit, pirja e alkoolit të tepërt dhe një diete të varfër ushqimore.

Çfarë mendoni? Komentoni më poshtë...

Postime të tjera...

Kërkimet për këtë lajm...